Homemade Kefir

Kefir is een probiotische zuiveldrank die ambachtelijk wordt bereid. De licht alcoholische melkdrank is dik vloeibaar en koolzuurhoudend. Het is zeer rijk aan probiotische bacteriën, dezelfde die ook voorkomen in yoghurt. Kefir is lekker romig. Zeker wanneer het zoals onze kefir is gemaakt van volle melk. Onze kefir laten wij ambachtelijk bereiden door een collega melkveehouder uit de streek. Het is dus homemade kefir, rechtstreeks van de boer.

 

Een feestje voor je darmflora

Melkkefir ontstaat door het fermenteren van de melk. De probiotische bacteriën die daarbij ontstaan zijn een feestje voor je darmflora. Een goed werkende darmflora is van groot belang voor onze gezondheid en fitheid. Kefir bevat erg veel vitaminen en mineralen en is rijk aan eiwitten.  Het is een heilzaam drankje dat bijdraagt aan een sterk immuunsysteem. 

 

Beter verteerbaar voor mensen met koemelk-allergie

Kefir is tevens licht verteerbaar. Mensen met een lactose en/ of koemelk-allergie kunnen kefir prima verdragen. Dit komt doordat de lactose in de melk door het gistingsproces wordt verbruikt. Uiteindelijk blijft er lactase over. Lactase is een spijsverteringsenzym dat nodig is voor de vertering van lactose in de darmen. Het is een kwestie van voorzichtig proberen voor mensen met allergieën/intoleranties, maar over het algemeen wordt kefir erg goed verdragen.